Пероксиден разтвор. Едностъпкова система

  • За дезинфекция и съхранение на всички видове меки контактни лещи
  • Изключително подходящ за силикон–хидрогелни контактни лещи
  • Разгражда се до солеви разтвор без консерванти
  • Подходящ за чувствителни очи

Когато се използва в комбинация с неутрализиращия диск, разположен в специалния контейнер за съхранение на тези лещи, пероксидният разтвор EasySept® извършва най-висока степен на дезинфекция на меките контактни лещи.

След 6 часа процесът на неутрализация е завършен и пероксидният разтвор е разграден напълно до солеви разтвор без консерванти.

Подходящ за пациенти с алергия!

Средство на избор за пациенти с чести възпаления на очите при носене на контактни лещи!


Начин на употреба / инструкции към пациентите:
1. Винаги измивайте и подсушавайте ръцете си, когато боравите с контактните лещи и разтвора EasySept®.
2. Проверете дали включеният в опаковката специален контейнер за лещи съдържа неутрализиращ диск.
3. Поставете лявата и дясната леща в двете отделения на кошничката на контейнера с изпъкналата страна навън. Затворете кошничката като внимавате да не защипете лещите.
4. Изплакнете така поставените в кошничката лещи над мивка в продължение на 5 сек със струя разтвор EasySept® като държите кошничката за капачката.
5. Напълнете контейнера до отбелязаното ниво с неизползван пероксиден разтвор EasySept®. Веднага след това вкарайте кощничката с лещите в контейнера. Не обръщайте и не разклащайте контейнера.
6. Вашите лещи ще бъдат готови за употреба след 6 часа.
7. След като извадите лещите от кошничката, изхвърлете целия останал разтвор от контейнера, изплакнете контейнера с неизползван пероксиден разтвор EasySept® и го оставете отворен до изсушаването му.
Ако не възнамерявате да използвате лещите веднага след дезинфекцията/неутрализацията, повторете всички стъпки на процедурата след 24 ч, а също така и преди поставянето им.

Съдържание: Стерилен буфериран 3% разтвор на водороден пероксид със стабилизатор фосфорна киселина, натриев хлорид и фосфатни буфери.

Предупреждение: Не изваждайте лещите от разтвора преди изтичане на 6-те часа, необходими за настъпване на пълната му неутрализация! Не капете разтвора в очите!