ОСИГУРЕТЕ НА ВАШИТЕ ПАЦИЕНТИ НАЙ-ДОБРОТО ЗРЕНИЕ

Контактните лещи PureVision® в техния сферичен, торичен и мултифокален вариант осигуряват на вашите пациенти забележително здраве и удовлетвореност

I. AerGel™- технология за производство на материала Balafilcon А

BalafilCon А е комбинация от:

1. Силикон – позволява достигане на много високо количество кислород до роговицата, включително по време на сън

2. Хидрогел – контролира хидратацията и транспорта на вода и йони през лещите, прави ги еластични и комфортни

Технологията AerGel съчетава в материала Balafilcon A предимствата на силикона и хидрогела. Най-важната характеристика на Balafilcon A е високата му кислородна преносимост, позволяваща достигане на естествени нива на кислорода до роговицата. Роговичният оток след преспиване с PureVision е почти равен на този след преспиване без лещи.

Графиката показва резултатите от серия клинични проучвания на роговичния оток при пациенти, адаптирани към режим на ежедневно поставяне на меки контактни лещи. За целта са подбрани пациенти с конвенционални хидрогелни лещи ( Dk/t от 24 до 40), с лещи от 100% силиконов еластомер (Dk/t >200) , с лещи PureVision или без лещи. За сравняване на роговичния оток след преспиване са използвани лещи – 3.00D. Изследванията са проведени след 8 часа сън.

II. Процес на специална обработка на повърхността performa™

След изливане на лещата от силиконов хидрогел, нейната повърхност се подлага на въздействието на поток от електрически заредени газови молекули, които превръщат хидрофобния силикон в хидрофилен силикат с отлична овлажняемост.

Така трансформираната повърхност не представлява просто някакво покритие, което може да се отстрани механично, а интегрална част от структурата на лещата.

Материалът AerGel и специалната обработка на повърхността Performa осигуряват ефективна хидратация на лещите PureVision и улесняват транспорта на течности през тях. Технологията Performa създава изключително гладка лещена повърхност, допринасяща за удобство и комфорт и резистентна към натрупване на липидни и протеинови отлагания.

Първото семейство силикон-хидрогелни лещи с предна асферична повърхност, редуцираща сферичните аберации с цел постигане на кристално ясно зрение, дори в условията на понижена осветеност.

III. Асферична предна повърхност за корекция на сферичната аберация

Сферичната аберация е невъзможността на окото да фокусира в една точка светлинните лъчи, проникващи едновременно през центъра и периферията на роговицата.

Сферичната аберация се наблюдава при 90% от населението, включително и при хората със зрение 20/20. По-забележима е в условия на понижена осветеност, когато зеницата се разширява и качеството и контрастът на зрението се влошават.

Сферичната аберация е вродена (присъща за окото) или индуцирана (предизвикана от самите лещи с предна сферична повърхност). В общата популация при 90% от зениците с диаметър 6 mm се наблюдава вродена положителна сферична аберация от 0.15 µm. Ретиналният образ е неясен, защото периферните светлинни лъчи се фокусират пред ретината.

Сферичната аберация е присъща и за контактните лещи с предна сферична повърхност. Тя не е постоянна при различните диоптрични стойности и се променя както е посочено на схемата долу.

Отрицателната сферична аберация, индуцирана от лещите с предна сферична повърхност, нараства с увеличаване на диоптъра за корекция на миопията.

Лещите PureVision® в техния сферичен, торичен и мултифокален вариант контролират сферичната аберация при всяка диоптрична стойност, за да подобрят контраста на ретиналния образ. Намаляването на сферичната аберация подобрява детайла и яснотата на образа, което се забелязва особено отчетливо при слаба светлина.

IV. Лещите от PureVision® Family напълно удовлетворяват нуждите насъвременния потребител:

• Отлично зрение •Устойчиви на дехидратация

• Комфортни и резистентни към натрупване на протеинови и липидни отлагания

• Възможност за продължителна употреба на лещите всеки ден

•Индивидуализиран подход при избор на режим на носене (ежедневно поставяне, удължено носене до 7 дни или продължително непрекъснато носене до 30 дни)

• Винаги здрави, спокойни очи

• Лесно боравене

Намаляват сферичната аберация и осигуряват ясно, контрастно зрение на вашите пациенти

Запознайте се с PureVision® в техния обновен и подобрен вариант!

• Същото отлично зрително възприятие, което сте свикнали да очаквате

• По-гладка лещена повърхност за повече комфорт

• С 28% по-нисък лещен модул за по-меки лещи при същата стойност на Dk/t •Допълнителна базисна кривина (8.3 mm) – повече възможности за напасване

PureVision® намаляват сферичната аберация и осигуряват ясно, контрастно зрение в моментите, когато то е най-необходимо

• При силикон-хидрогелните лещи на други производители се използва заден асферичен дизайн за улесняване на напасването.

• PureVision® са първите силикон-хидрогелни лещи с асферична предна оптика, използвана за постигане на по-добър зрителен резултат

• Уникалната асферична предна оптика на PureVision® е точно подбрана и различна за всяка диопртична стойност за максимално точно редуциране както на вродената, така и на предизвиканата от самите контактни лещи сферична аберация

• PureVision® са предпочитани от пациентите заради намаления „ореол“ около светещите обекти през нощта

 

ИНДИВИДУАЛИЗИРАН ПОДХОД КЪМ ВСЕКИ ПАЦИЕНТ